Wat kost een keuken?

We horen je al denken, “wat kost een keuken?” Jammer genoeg kunnen we op deze vraag geen eenduidig antwoord geven aangezien dit afhankelijk is van verschillende factoren. Toch proberen we jou een zo goed mogelijk beeld te schetsen.

Wat kost een keuken?

‘Wat kost een keuken?’ is misschien wel de belangrijkste vraag als je op zoek bent naar een nieuwe keuken. Als je naar een keuken kijkt zie je meteen dat deze is opgebouwd uit onderdelen van verschillende leveranciers. Denk maar aan de kasten, het werkblad, de toestellen, …  In elk van deze onderdelen kan je uiteraard zelf een keuze maken. Het zijn net die keuzes die de uiteindelijke prijs van je keuken zullen bepalen. De opstelling en look van een keuken kunnen er misschien optisch hetzelfde uitzien, toch kan er een behoorlijk verschillend prijskaartje aan vasthangen. 

Wat kost een keuken? Een indicatie.

Bij de Keukenbouwer zijn de keukens maatwerk. Vooraleer we dus een antwoord kunnen geven over de keuken prijzen gaan we eerst luisteren naar jouw noden en wensen. Om toch een idee te geven: de gemiddelde prijs keuken is bij ons 17.500,- euro. Heb je een budget van 9.000 euro? Uitdaging aanvaard!  Door slimme keuzes te maken kunnen we ervoor zorgen dat je keuken er net zo uitziet als een keuken van 17.500,- euro. Mag de keuken prijs iets meer zijn? Dan gaan we voor meer luxueuze keukens met premium materialen en toestellen.

Krijg ik korting op de keukenprijs?

Onze keukens zijn het hele jaar door enorm scherp geprijsd. Bovendien hebben we heel frequent aantrekkelijke acties. Jouw korting is dus afhankelijk van de korting die op dat moment loopt. 

Hoe kan ik me het beste voorbereiden?

Het is vooral belangrijk dat je weet waar je budget begint en ophoudt. Een lijstje met ‘must haves’ en ‘nice to haves’ kan het gemakkelijk maken om de juiste keuzes en prioriteiten te maken. Zo zal je ook zien waar je geld kan gaan besparen. Essentieel is dus zelf eerst een antwoord te geven op de vraag: ‘wat mag mijn nieuwe keuken kosten?’. Doe zeker ook inspiratie op vooraf zodat je een idee hebt over wat je zeker wilt.

Prijs keuken

Alle elementen van een keuken hebben een eigen prijs, we kunnen je een indicatie geven over de verdeling:

Kasten 30% – 50 % van de keuken prijs.

Apparatuur 30% – 50 % van de keuken prijs.

Keukenblad 10% – 25 %van de keuken prijs.

Montage 5% – 10 % van de keuken prijs.

Welke keuzes bepalen de keuken prijs?

Er zijn dus diverse factoren die bepalend zijn voor de totaalprijs van een keuken. Alle keuzes die je maakt, zijn bepalend voor de prijs van jouw keuken. De keuze voor het materiaal bepaalt voor een groot gedeelte de prijs. Zo kun je bij een front kiezen voor een kunststof(print) of voor de luxueuze uitstraling van lak. Ook kun je gaan voor een fineer of massief houten front. Alle opties hebben een ander prijskaartje.

Prijs keukenapparatuur

Een keuken heeft al snel vijf apparaten, zoals een afzuigkap, kookplaat, koelkast, oven en vaatwasser. Maar misschien wil jij juist die stoomoven erbij om je gerechten gezonder te bereiden of wil je de luxe van een servieswarmer. Deze uitbreiding van apparatuur functies beïnvloeden je budget. Bekijk de verschillen in apparatuur en ontdek de voordelen van verschillende functies.

Prijs keukenblad

Ook voor het keukenblad geldt dat er een flinke keuze aan materialen is, zoals laminaat, dekton, graniet, marmer, keramiek of composiet. Daarnaast telt ook de dikte van het blad mee: hoe dikker het blad, des te hoger de prijs.

Kranen en spoelbakken

De mogelijkheden zijn haast eindeloos en de prijzen ook. Denk bijvoorbeeld ook aan kokendwaterkranen die zorgen voor een prijsverhoging ten opzichte van een normale keukenkraan. Bekijk grondig alle accessoires die jij wilt. Je mag hier nooit je budget uit het oog verliezen.

Prijs keuken: Indeling van de keuken speelt een rol

Als laatste is natuurlijk ook de ruimte van de keuken belangrijk. Hoe groter de keuken, des te hoger de prijs. Althans, dat is vaak het geval. Een rechte opstelling heeft vaak minder kasten en minder plek voor apparatuur dan een keuken met kookeiland.

Maak snel online een afspraak in één van onze toonzalen​

Maak een Afspraak BENL

"*" indicates required fields

Naam**
DD slash MM slash YYYY
Kies eerst een voorkeurstoonzaal voor je een tijd kan aanduiden. Selecteer een beschikbare tijd, als er geen tijd aangegeven staat zijn er geen uren meer beschikbaar voor een afspraak op de gekozen dag.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Familie Demeersemen uit Moerkerke

Een houten werkblad van de Keukenbouwer

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner