Wat kost een keuken?

We horen je al denken, “wat kost een keuken?” Jammer genoeg kunnen we op deze vraag geen eenduidig antwoord geven aangezien dit afhankelijk is van verschillende factoren. Toch proberen we jou een zo goed mogelijk beeld te schetsen.

Wat kost een keuken?

‘Wat kost een keuken?’ is misschien wel de belangrijkste vraag als je op zoek bent naar een nieuwe keuken. Als je naar een keuken kijkt zie je meteen dat deze is opgebouwd uit onderdelen van verschillende leveranciers. Denk maar aan de kasten, het werkblad, de toestellen, …  In elk van deze onderdelen kan je uiteraard zelf een keuze maken. Het zijn net die keuzes die de uiteindelijke prijs van je keuken zullen bepalen. De opstelling en look van een keuken kunnen er misschien optisch hetzelfde uitzien, toch kan er een behoorlijk verschillend prijskaartje aan vasthangen. 

Wat kost een keuken? Een indicatie.

Bij de Keukenbouwer zijn de keukens maatwerk. Vooraleer we dus een prijskaartje kunnen geven gaan we eerst luisteren naar jouw noden en wensen. Om toch een idee te geven: de gemiddelde prijs keuken is bij ons 17.500,- euro. Heb je een budget van 9.000 euro? Uitdaging aanvaard!  Door slimme keuzes te maken kunnen we ervoor zorgen dat je keuken er net zo uitziet als een keuken van 17.500,- euro. Mag het iets meer zijn? Dan gaan we voor meer luxueuze keukens met premium materialen en toestellen.

Krijg ik korting op een keuken?

Onze keukens zijn het hele jaar door enorm scherp geprijsd. Bovendien hebben we heel frequent aantrekkelijke acties. Jouw korting is dus afhankelijk van de korting die op dat moment loopt. 

Hoe kan ik me het beste voorbereiden?

Het is vooral belangrijk dat je weet waar je budget begint en ophoudt. Een lijstje met ‘must haves’ en ‘nice to haves’ kan het gemakkelijk maken om de juiste keuzes en prioriteiten te maken. Zo zal je ook zien waar je geld kan gaan besparen. Essentieel is dus zelf eerst een antwoord te geven op de vraag: ‘wat mag mijn nieuwe keuken kosten?’.

Prijs keuken

Alle elementen van een keuken hebben een eigen prijs, we kunnen je een indicatie geven over de verdeling:

Kasten 30% – 50 % van de keuken prijs.

Apparatuur 30% – 50 % van de keuken prijs.

Keukenblad 10% – 25 %van de keuken prijs.

Montage 5% – 10 % van de keuken prijs.

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Welke keuzes bepalen de keuken prijs?

Er zijn dus diverse factoren die bepalend zijn voor de totaalprijs van een keuken. Alle keuzes die je maakt, zijn bepalend voor de prijs van jouw keuken. De keuze voor het materiaal bepaalt voor een groot gedeelte de prijs. Zo kun je bij een front kiezen voor een kunststof(print) of voor de luxueuze uitstraling van lak. Ook kun je gaan voor een fineer of massief houten front. Alle opties hebben een ander prijskaartje.

Prijs keukenapparatuur

Een keuken heeft al snel vijf apparaten, zoals een afzuigkap, kookplaat, koelkast, oven en vaatwasser. Maar misschien wil jij juist die stoomoven erbij om je gerechten gezonder te bereiden of wil je de luxe van een servieswarmer. Deze uitbreiding van apparatuur functies beïnvloeden je budget. Bekijk de verschillen in apparatuur en ontdek de voordelen van verschillende functies.

Prijs keukenblad

Ook voor het keukenblad geldt dat er een flinke keuze aan materialen is, zoals laminaat, dekton, graniet, marmer, keramiek of composiet. Daarnaast telt ook de dikte van het blad mee: hoe dikker het blad, des te hoger de prijs.

Kranen en spoelbakken

De mogelijkheden zijn haast eindeloos en de prijzen ook. Denk bijvoorbeeld ook aan kokendwaterkranen die zorgen voor een prijsverhoging ten opzichte van een normale keukenkraan. Bekijk grondig alle accessoires die jij wilt. Je mag hier nooit je budget uit het oog verliezen.

Prijs keuken: Indeling van de keuken speelt een rol

Als laatste is natuurlijk ook de ruimte van de keuken belangrijk. Hoe groter de keuken, des te hoger de prijs. Althans, dat is vaak het geval. Een rechte opstelling heeft vaak minder kasten en minder plek voor apparatuur dan een keuken met kookeiland.

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

L keukens

L keukens zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een ruimtelijke en functionele keuken. De L-vormige opstelling zorgt voor een efficiënt gebruik van de ruimte en biedt genoeg werkblad en opbergmogelijkheden.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner