Wat kost een keuken?

We horen je al denken, “wat kost een keuken?” Jammer genoeg kunnen we op deze vraag geen eenduidig antwoord geven aangezien dit afhankelijk is van verschillende factoren. Toch proberen we jou een zo goed mogelijk beeld te schetsen.

Wat kost een keuken?

‘Wat kost een keuken?’ is misschien wel de belangrijkste vraag als je op zoek bent naar een nieuwe keuken. Als je naar een keuken kijkt zie je meteen dat deze is opgebouwd uit onderdelen van verschillende leveranciers. Denk maar aan de kasten, het werkblad, de toestellen, …  In elk van deze onderdelen kan je uiteraard zelf een keuze maken. Het zijn net die keuzes die de uiteindelijke prijs van je keuken zullen bepalen. De opstelling en look van een keuken kunnen er misschien optisch hetzelfde uitzien, toch kan er een behoorlijk verschillend prijskaartje aan vasthangen. 

Wat kost een keuken? Een indicatie.

Bij de Keukenbouwer zijn de keukens maatwerk. Vooraleer we dus een antwoord kunnen geven over de keuken prijzen gaan we eerst luisteren naar jouw noden en wensen. Om toch een idee te geven: de gemiddelde prijs keuken is bij ons 17.500,- euro. Heb je een budget van 9.000 euro? Uitdaging aanvaard!  Door slimme keuzes te maken kunnen we ervoor zorgen dat je keuken er net zo uitziet als een keuken van 17.500,- euro. Mag de keuken prijs iets meer zijn? Dan gaan we voor meer luxueuze keukens met premium materialen en toestellen.

Krijg ik korting op de keukenprijs?

Onze keukens zijn het hele jaar door enorm scherp geprijsd. Bovendien hebben we heel frequent aantrekkelijke acties. Jouw korting is dus afhankelijk van de korting die op dat moment loopt. 

Hoe kan ik me het beste voorbereiden?

Het is vooral belangrijk dat je weet waar je budget begint en ophoudt. Een lijstje met ‘must haves’ en ‘nice to haves’ kan het gemakkelijk maken om de juiste keuzes en prioriteiten te maken. Zo zal je ook zien waar je geld kan gaan besparen. Essentieel is dus zelf eerst een antwoord te geven op de vraag: ‘wat mag mijn nieuwe keuken kosten?’. Doe zeker ook inspiratie op vooraf zodat je een idee hebt over wat je zeker wilt.

Prijs keuken

Alle elementen van een keuken hebben een eigen prijs, we kunnen je een indicatie geven over de verdeling:

Kasten 30% – 50 % van de keuken prijs.

Apparatuur 30% – 50 % van de keuken prijs.

Keukenblad 10% – 25 %van de keuken prijs.

Montage 5% – 10 % van de keuken prijs.

Welke keuzes bepalen de keuken prijs?

Er zijn dus diverse factoren die bepalend zijn voor de totaalprijs van een keuken. Alle keuzes die je maakt, zijn bepalend voor de prijs van jouw keuken. De keuze voor het materiaal bepaalt voor een groot gedeelte de prijs. Zo kun je bij een front kiezen voor een kunststof(print) of voor de luxueuze uitstraling van lak. Ook kun je gaan voor een fineer of massief houten front. Alle opties hebben een ander prijskaartje.

Prijs keukenapparatuur

Een keuken heeft al snel vijf apparaten, zoals een afzuigkap, kookplaat, koelkast, oven en vaatwasser. Maar misschien wil jij juist die stoomoven erbij om je gerechten gezonder te bereiden of wil je de luxe van een servieswarmer. Deze uitbreiding van apparatuur functies beïnvloeden je budget. Bekijk de verschillen in apparatuur en ontdek de voordelen van verschillende functies.

Prijs keukenblad

Ook voor het keukenblad geldt dat er een flinke keuze aan materialen is, zoals laminaat, dekton, graniet, marmer, keramiek of composiet. Daarnaast telt ook de dikte van het blad mee: hoe dikker het blad, des te hoger de prijs.

Kranen en spoelbakken

De mogelijkheden zijn haast eindeloos en de prijzen ook. Denk bijvoorbeeld ook aan kokendwaterkranen die zorgen voor een prijsverhoging ten opzichte van een normale keukenkraan. Bekijk grondig alle accessoires die jij wilt. Je mag hier nooit je budget uit het oog verliezen.

Prijs keuken: Indeling van de keuken speelt een rol

Als laatste is natuurlijk ook de ruimte van de keuken belangrijk. Hoe groter de keuken, des te hoger de prijs. Althans, dat is vaak het geval. Een rechte opstelling heeft vaak minder kasten en minder plek voor apparatuur dan een keuken met kookeiland.

Maak snel online een afspraak in één van onze toonzalen​

Maak een Afspraak BENL

"*" indicates required fields

Naam*
DD slash MM slash YYYY
Selecteer een beschikbare tijd, als er geen tijd aangegeven staat zijn er geen uren meer beschikbaar voor een afspraak op de gekozen dag.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Keukeninrichting: vijf tips voor een handige keukenindeling

Een nieuwe keuken kopen en plaatsen? Een keukeninrichting brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Hoe ziet je toekomstige keukenindeling eruit en wat doe je om je daadwerkelijk thuis te voelen in je keuken? De Keukenbouwer plaatst jaarlijks zo’n 950 keukens en weet daarom als geen ander hoe een keukenproject te doen slagen. Lees onze vijf tips voor een slimme keukeninrichting en ga voor een keukenindeling waar jij blij van wordt!
1. Ga voor een efficiënte keukenindeling
De ideale keukenindeling is van links naar rechts: opbergen, voorraad, spoelen, werken en koken. Toch is de beste keukenopstelling ook afhankelijk van de beschikbare ruimte en je persoonlijke wensen. Een rechte keuken past bijvoorbeeld goed in een kleine woning, terwijl een kookeiland het vooral goed doet in een grotere ruimte. Een L-vormige keuken biedt meer werk- en opbergruimte en kan in combinatie met een kookeiland ook de keukentafel vervangen. Benut daarom de keukenruimte maximaal en laat je adviseren door een keukenspecialist van De Keukenbouwer omtrent je keukenindeling.
2. Selecteer de gewenste keukenstijl
Bij keukeninrichting denk je ook na over de gewenste keukenstijl. Dit bepaalt uiteindelijk de uitstraling van je keuken. Dit geldt bijvoorbeeld voor het keukenblad, maar ook welke kleuren die je kiest. Creëer een thuisgevoel met een landelijke keuken of ga voor een moderne keuken met strakke lijnen. Wil je een keukenindeling die rekening houdt met de toekomst? Ga voor een tijdloze keuken en stem daar je keukeninrichting op af.
3. Slim koken en bakken
In de keuken ben je veel bezig met koken en bakken. Behalve een stevig en passend werkblad vraagt een keukenindeling ook om een goede kookplaat en bakruimte. Kook- en bakspullen heb je graag direct bij de hand, want op die manier hoef je niet kriskras de keuken door op zoek naar kook- en bakbenodigdheden. Daarom plaats je de kook- en bakzone zoveel mogelijk naast de voorbereidingszone.
4. Zorg voor voldoende opbergruimte
De keukeninrichting bepaalt ook hoeveel opbergruimte je creëert. Benut alle ruimte die er is om keukengerei op te bergen. Uittrekbare lades verzekeren je van perfect zicht op de inhoud. Benut ook de ruimte onder de spoelbak door er bijvoorbeeld je voorraad keukenschoonmaakmiddelen op te bergen. Een keukeninrichting met open planken is een slimme manier om meer opbergruimte te creëren. Hout in je keukenindeling zorgt tevens voor een warme uitstraling!
5. Creëer meer licht en ruimte in je keuken
Verlichting is een essentieel aspect bij je keukeninrichting. De keuken wordt de laatste jaren steeds meer een leef- en ontmoetingsplek en daarom kies je niet alleen voor algemene en functionele verlichting. Denk bij je keukenindeling ook na over sfeerverlichting, want op die manier maak je van je keuken een fijne ruimte om te vertoeven!
Advies nodig voor keukeninrichting? De Keukenbouwer staat voor je klaar!
Toe aan een nieuwe keuken en is een steuntje in de rug wenselijk? Een specialist van De Keukenbouwer voorziet je graag van advies op maat als het aankomt op de keukenindeling. Neem je snel contact op om je wensen over keukeninrichting met ons te bespreken?

Ontdek het hier

Alles wat je moet weten over keukenkasten​

Betrek je op korte termijn een nieuwe woning en hoort daar ook een andere keuken bij? Dit betekent dat je op zoek gaat naar een of meerdere keukenkasten. Een keukenkast is er in allerlei uitvoeringen en uiteraard moet het passen in je toekomstige keuken. De Keukenbouwer is expert als het gaat om de keuken en helpt je daarom graag aan een geschikte keukenkast. Graag nemen we je bij de hand om de voordelen van elk type keukenkast toe te lichten.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner