Ontdek het Keukeneiland

Je keuken is niet af zonder keukeneiland

Met de hele familie gezellig ontbijten rond het keukeneiland. Jij droomt er vast ook van. Net zoals van een aperitief aan datzelfde eiland. Keukeneilanden zijn een populaire trend. Hét voordeel ervan: extra ruimte en opbergplaats. Daarnaast geeft het je keuken een luxueuze uitstraling. 

Een keukeneiland is geen keukenopstelling an sich, maar kan worden toegevoegd aan eender welke keukenindeling. Is je keuken niet zo groot? Niet getreurd, we hebben heel wat opties voor kleinere keukens. Denk op voorhand na over de functie en afmetingen van het eiland en wij doen de rest.

open landelijke keuken
zwarte keuken met hout
ruime robuuste keuken

Bij welke keukenstijlen past een keukeneiland

Een keukeneiland is een extraatje in je keuken. Of je keuken nu landelijk of modern is, het keukeneiland is de finishing touch. Kies voor materialen die bij de uitstraling van je keuken passen en stel zo jouw droomkeuken samen.

Functie van een keukeneiland

Een keukeneiland is een streling voor het oog én is bovendien nog eens bijzonder functioneel. Gezellig aperitieven, samen koken, afwassen of een snelle hap eten. Dat zijn veel vliegen in één klap. Waar twijfel je nog aan?

Wil je graag koken aan je eiland, dan heb je de mogelijkheid om een kookplaat, spoelbakken, kranen, … te voorzien.

Wil je er liever uitgebreid dineren? Dat kan met stijlvolle barstoelen of een bijpassende tafel in het verlengde van het keukeneiland. Door zitplaatsen te voorzien, kan je tijdens het koken gezellig verder babbelen met je partner, kinderen of gasten.

Je ziet het, de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Varianten van het keukeneiland

Bij De Keukenbouwer stel je jouw keuken op maat samen. We hebben dan ook verschillende varianten op het keukeneiland

  • Kookeiland

In dit geval wordt je kookplaat of gasfornuis ingebouwd. Zo kan jij vanaf nu kokkerellen aan je kookeiland.

  • Schiereiland

Als dat niet exotisch klinkt! Een schiereiland zit deels vast aan de muur en is interessant als je over minder ruimte beschikt. Bovendien heb je in dit geval het voordeel dat keukentoestellen eenvoudig aan te sluiten zijn aan de bestaande leidingen of stopcontacten. 

  • Spoeleiland 

Aan een spoeleiland kan je afwassen, maar niet koken. Bij de plaatsing hoef je alleen rekening te houden met het leidingwerk voor je spoelbakken, kranen en eventueel de vaatwasser. Aan jou de keuze: koken, afwassen of aperitieven!

open landelijke keuken
open houten keuken
landelijke open keuken

Afmetingen van een keukeneiland

De afmetingen van een keukeneiland kan je volledig zelf kiezen. Heb je veel ruimte, dan is een losstaand keukeneiland ideaal. Als je iets minder plaats hebt, is een schiereiland de beste keuze.

Hoeveel kost een keukeneiland?

Net zoals bij de rest van je keuken, hangt de prijs van verschillende factoren af. De grootte, het materiaal, de toestellen en de installatie spelen een belangrijke rol in het bepalen van de prijs.

En jouw keukeneiland?

De Keukenbouwer heeft een enorm uitgebreid aanbod met eindeloos veel mogelijkheden voor je keukeneiland. Ontdek samen met één van onze experts welke keuken met bijpassend keukeneiland perfect bij jou past. Eentje op maat, speciaal voor jou. Van begin tot einde staan wij klaar om je te helpen bij het kiezen van jouw perfecte moderne keuken.

Deze keukens vind je misschien ook interessant