Keukeneiland: wat moet je zeker weten

Je keuken is niet af zonder keukeneiland

Met de hele familie gezellig ontbijten rond het keukeneiland. Jij droomt er vast ook van. Net zoals van een aperitief aan datzelfde keukeneiland. Keukeneilanden zijn een populaire trend. Hét voordeel ervan: extra ruimte en opbergplaats. Daarnaast heeft keuken met eiland een luxueuze uitstraling. 

Een keukeneiland is geen keukenopstelling an sich, maar kan worden toegevoegd aan eender welke keukenindeling. Is je keuken niet zo groot? Niet getreurd, we hebben heel wat opties voor kleine keukens. Denk op voorhand na over de functie en afmetingen van je keuken met eiland en wij doen de rest.

Witte toonzaalkeuken met betonaccenten & keukeneiland
zwarte keuken met hout
keukeneiland

Bij welke keukenstijlen past een keukeneiland

Een keukeneiland is een extraatje in je keuken. Of je keuken nu landelijk of modern is, het keukeneiland is de finishing touch.  Een keukeneiland komt in elke keukenstijl tot zijn recht. Kies voor materialen die bij de uitstraling van je keuken passen en stel zo jouw keuken met eiland samen. 

Functie van een keukeneiland

Een keukeneiland is een streling voor het oog én is bovendien nog eens bijzonder functioneel. Gezellig aperitieven, samen koken, afwassen of een snelle hap eten. Dat zijn veel vliegen in één klap. Waar twijfel je nog aan?

Wil je graag koken in je keuken met eiland, dan heb je de mogelijkheid om een kookplaat, spoelbakken, kranen, … te voorzien.

Wil je er liever uitgebreid dineren? Dat kan met stijlvolle barstoelen of een bijpassende tafel in het verlengde van het keukeneiland. Door zitplaatsen te voorzien, kan je tijdens het koken gezellig verder babbelen met je partner, kinderen of gasten.

Je ziet het, de mogelijkheden voor een keuken met eiland zijn eindeloos.

Varianten van het keukeneiland

Bij De Keukenbouwer stel je jouw keuken op maat samen. Daarom bieden we zoveel mogelijk opties aan, ook voor een keukeneiland. Er bestaan verschillende varianten op het ‘standaard’ keukeneiland, zo kan je kiezen voor een keuken met eiland dat perfect bij jou past.

 • Keukens met kookeiland

Wil je tijdens het koken contact hebben met mensen? Een kookeiland is een fantastische investering, want je creëert een tweede gezellige leefruimte. Kies bijvoorbeeld voor een kookeiland met zitgedeelte en lees ’s morgens de krant in de keuken, terwijl je partner een heerlijk ontbijt voor je maakt. De Keukenbouwer heeft voor jou allerlei keukens met kookeiland in de aanbieding. Waarom kies je voor een kookeiland en welke voordelen biedt het jou?

Waarom kiezen voor keukens met kookeiland?

Een kookeiland brengt meer sfeer in je keuken. Het is mogelijk om met meerdere mensen een maaltijd te bereiden. Verder creëer je extra opbergruimte om al je keukenapparatuur en servies zorgvuldig op te bergen. Daarnaast is een kookeiland ook ideaal als extra werkplek. Een kookeiland met zitgedeelte is een plus wanneer je graag in de keuken achter je laptop zit. Tot slot zien keukens met kookeiland er exclusief uit en dit maakt het absoluut interessant om je keuken uit te breiden met een kookeiland.

Wat zijn de voordelen van keukens met kookeiland?

Breid jij je keuken uit met een kookeiland? Daar horen allerlei voordelen bij. De Keukenbouwer zet ze voor je op een rij:

  • Een kookeiland met zitgedeelte stelt je in de gelegenheid om meer contact en interactie te hebben met andere mensen;
  • Een kookeiland levert extra opbergruimte op voor al je keukenapparatuur en servies
  • Een kookeiland verzekert je van een groter keukenblad, ideaal voor het snijden van allerlei groenten;
  • Een kookeiland is volledig naar wens en op maat te maken.

   Prikkelt dit je nieuwsgierigheid? Verdiep je snel in het aanbod keukens met kookeiland bij De Keukenbouwer!

 • Schiereiland

Als dat niet exotisch klinkt! Een schiereiland zit deels vast aan de muur en is interessant als je over minder ruimte beschikt. Bovendien heb je in dit geval het voordeel dat keukentoestellen eenvoudig aan te sluiten zijn aan de bestaande leidingen of stopcontacten. 

 • Spoeleiland 

Aan een spoeleiland kan je afwassen, maar niet koken. Bij de plaatsing hoef je alleen rekening te houden met het leidingwerk voor je spoelbakken, kranen en eventueel de vaatwasser. Aan jou de keuze: koken, afwassen of aperitieven

keuken met keukeneiland
open houten keuken
houten keuken met keukeneiland
Houten toonzaalkeuken met witte wandkasten & keukeneiland
Zacht en rustgevende keuken met keukeneiland

Afmetingen van een keukeneiland

De afmetingen van een keukeneiland kan je volledig zelf kiezen. Heb je veel ruimte, dan is een losstaand keukeneiland of een kookeiland ideaal. Als je iets minder plaats hebt, is een schiereiland de beste keuze. Zoek zelf even uit welke hoogte ideaal zou zijn voor jouw keukeneiland. Voor iedereen kan dit anders zijn.

Hoeveel kost jouw keukeneiland of kookeiland?

Net zoals bij de rest van je keuken, hangt de prijs van een keukeneiland verschillende factoren af. De grootte, het materiaal, de toestellen en de installatie spelen een belangrijke rol in het bepalen van de prijs. De keuze van type keukeneiland gaat hier essentieel zijn. Denk bij je keukeneiland dus steeds goed na over je budget.

En jouw keukeneiland?

De Keukenbouwer heeft een enorm uitgebreid aanbod met eindeloos veel mogelijkheden voor je keukeneiland. Ontdek samen met één van onze experts welke keuken met keukeneiland perfect bij jou past. Eentje op maat, speciaal voor jou. Van begin tot einde staan wij klaar om je te helpen bij het kiezen van jouw perfecte keukeneiland.

Maak snel je afspraak in één van onze toonzalen

Maak een Afspraak BENL

"*" indicates required fields

Naam**
DD slash MM slash YYYY
Kies eerst een voorkeurstoonzaal voor je een tijd kan aanduiden. Selecteer een beschikbare tijd, als er geen tijd aangegeven staat zijn er geen uren meer beschikbaar voor een afspraak op de gekozen dag.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bestel jouw inspiratieboek

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze keukens vind je misschien ook interessant