Ontdek de eindeloze mogelijkheden van een witte keuken

Wie keukens denkt, denkt witte keukens. Waarom? Omdat witte keukens niet alleen tijdloos zijn, maar ook neutraal genoeg om in elke stijl en elk interieur een prachtig resultaat op te leveren. Ben jij op zoek naar een witte keuken of weet je het nog niet helemaal zeker? Wij geven graag wat advies!

4 redenen om voor een witte keuken te kiezen

Een witte keuken is zeker iets voor jou wanneer je houdt van rust in je interieur. De lichte kleur zorgt namelijk voor een gevoel van ruimte omdat het licht gemakkelijk weerkaatst wordt. Heb je dus een kleine keukenruimte, overweeg dan zeker wit als basiskleur.

Witte keukens geven niet alleen dat rustige gevoel, ze hebben ook een zeer tijdloos karakter. Dertig jaar geleden werden witte keuken geplaatst en dat is nu nog steeds zo. Het ultieme bewijs dat een witte keuken ook binnen enkele jaren nog steeds prachtig zal staan.

Vergeet ook niet dat wit een kleur is dat zeer makkelijk te combineren valt. Mocht je dus bang zijn dat wit te koel zou ogen, combineer het dan met houten accenten voor warmte. Wil je net het koele benadrukken en een zeer moderne look realiseren, kies dan eerder voor een combinatie met accenten in een grijze betonlook. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een witte keuken zal ook in bijna elk interieur te integreren zijn. Landelijke handgrepen en gegroefde kastdeuren kunnen ervoor zorgen dat je witte keuken perfect past in een cottage interieur. Terwijl een greeploze uitvoering met hoogglans fronten puur design zal uitstralen.

Witte design keuken
Witte keuken klanten

3 redenen om niet voor een witte keuken te kiezen (of toch?)

Hoe tijdloos, universeel en rustig een witte keuken ook mag zijn, het kan ook als een ‘saaie’ optie gezien worden. Waar een neutrale keuken voor velen zeer aantrekkelijk is, zal het voor anderen clean en karakterloos overkomen. Gelukkig zijn er heel wat methodes om dit op te lossen. Je kan er namelijk voor kiezen om je keuken op een andere manier te personaliseren. Werk bijvoorbeeld met grote groene planten, experimenteer met originele verlichting of combineer met een accentkleur op de muur. Opnieuw geldt: een witte keuken is een prachtige basis voor talloze combinaties.

Wit wordt vaak gezien als een heel moderne keuze. Mensen die op zoek zijn naar een landelijke keuken zullen dus eerder opteren voor een beige of een gebroken wit. Toch kan ook puur wit een mooi contract bieden aan een landelijke opstelling. Dit zeker wanneer er extra aandacht besteed wordt aan andere manieren om warmte in de keuken te brengen.

Sommige mensen hebben schrik dat een witte keuken sneller vuil zal worden of dat vuil sneller zichtbaar zal zijn. Het is hierbij uiteraard belangrijk om voor een kwalitatief, niet-poreus materiaal te kiezen. Daarnaast kan het om hygiënische redenen ook voordelig zijn om vuil snel op te merken. Mits gewoon onderhoud van de keuken hoeft wit geen teerdere optie te zijn dan gelijk welke andere keukenkleur.

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Keukeninrichting: vijf tips voor een handige keukenindeling

Een nieuwe keuken kopen en plaatsen? Een keukeninrichting brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Hoe ziet je toekomstige keukenindeling eruit en wat doe je om je daadwerkelijk thuis te voelen in je keuken? De Keukenbouwer plaatst jaarlijks zo’n 950 keukens en weet daarom als geen ander hoe een keukenproject te doen slagen. Lees onze vijf tips voor een slimme keukeninrichting en ga voor een keukenindeling waar jij blij van wordt!
1. Ga voor een efficiënte keukenindeling
De ideale keukenindeling is van links naar rechts: opbergen, voorraad, spoelen, werken en koken. Toch is de beste keukenopstelling ook afhankelijk van de beschikbare ruimte en je persoonlijke wensen. Een rechte keuken past bijvoorbeeld goed in een kleine woning, terwijl een kookeiland het vooral goed doet in een grotere ruimte. Een L-vormige keuken biedt meer werk- en opbergruimte en kan in combinatie met een kookeiland ook de keukentafel vervangen. Benut daarom de keukenruimte maximaal en laat je adviseren door een keukenspecialist van De Keukenbouwer omtrent je keukenindeling.
2. Selecteer de gewenste keukenstijl
Bij keukeninrichting denk je ook na over de gewenste keukenstijl. Dit bepaalt uiteindelijk de uitstraling van je keuken. Dit geldt bijvoorbeeld voor het keukenblad, maar ook welke kleuren die je kiest. Creëer een thuisgevoel met een landelijke keuken of ga voor een moderne keuken met strakke lijnen. Wil je een keukenindeling die rekening houdt met de toekomst? Ga voor een tijdloze keuken en stem daar je keukeninrichting op af.
3. Slim koken en bakken
In de keuken ben je veel bezig met koken en bakken. Behalve een stevig en passend werkblad vraagt een keukenindeling ook om een goede kookplaat en bakruimte. Kook- en bakspullen heb je graag direct bij de hand, want op die manier hoef je niet kriskras de keuken door op zoek naar kook- en bakbenodigdheden. Daarom plaats je de kook- en bakzone zoveel mogelijk naast de voorbereidingszone.
4. Zorg voor voldoende opbergruimte
De keukeninrichting bepaalt ook hoeveel opbergruimte je creëert. Benut alle ruimte die er is om keukengerei op te bergen. Uittrekbare lades verzekeren je van perfect zicht op de inhoud. Benut ook de ruimte onder de spoelbak door er bijvoorbeeld je voorraad keukenschoonmaakmiddelen op te bergen. Een keukeninrichting met open planken is een slimme manier om meer opbergruimte te creëren. Hout in je keukenindeling zorgt tevens voor een warme uitstraling!
5. Creëer meer licht en ruimte in je keuken
Verlichting is een essentieel aspect bij je keukeninrichting. De keuken wordt de laatste jaren steeds meer een leef- en ontmoetingsplek en daarom kies je niet alleen voor algemene en functionele verlichting. Denk bij je keukenindeling ook na over sfeerverlichting, want op die manier maak je van je keuken een fijne ruimte om te vertoeven!
Advies nodig voor keukeninrichting? De Keukenbouwer staat voor je klaar!
Toe aan een nieuwe keuken en is een steuntje in de rug wenselijk? Een specialist van De Keukenbouwer voorziet je graag van advies op maat als het aankomt op de keukenindeling. Neem je snel contact op om je wensen over keukeninrichting met ons te bespreken?

Ontdek het hier

Alles wat je moet weten over keukenkasten​

Betrek je op korte termijn een nieuwe woning en hoort daar ook een andere keuken bij? Dit betekent dat je op zoek gaat naar een of meerdere keukenkasten. Een keukenkast is er in allerlei uitvoeringen en uiteraard moet het passen in je toekomstige keuken. De Keukenbouwer is expert als het gaat om de keuken en helpt je daarom graag aan een geschikte keukenkast. Graag nemen we je bij de hand om de voordelen van elk type keukenkast toe te lichten.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner