Ontdek de eindeloze mogelijkheden van een witte keuken

Wie keukens denkt, denkt witte keukens. Waarom? Omdat witte keukens niet alleen tijdloos zijn, maar ook neutraal genoeg om in elke stijl en elk interieur een prachtig resultaat op te leveren. Ben jij op zoek naar een witte keuken of weet je het nog niet helemaal zeker? Wij geven graag wat advies!

4 redenen om voor een witte keuken te kiezen

Een witte keuken is zeker iets voor jou wanneer je houdt van rust in je interieur. De lichte kleur zorgt namelijk voor een gevoel van ruimte omdat het licht gemakkelijk weerkaatst wordt. Heb je dus een kleine keukenruimte, overweeg dan zeker wit als basiskleur.

Witte keukens geven niet alleen dat rustige gevoel, ze hebben ook een zeer tijdloos karakter. Dertig jaar geleden werden witte keuken geplaatst en dat is nu nog steeds zo. Het ultieme bewijs dat een witte keuken ook binnen enkele jaren nog steeds prachtig zal staan.

Vergeet ook niet dat wit een kleur is dat zeer makkelijk te combineren valt. Mocht je dus bang zijn dat wit te koel zou ogen, combineer het dan met houten accenten voor warmte. Wil je net het koele benadrukken en een zeer moderne look realiseren, kies dan eerder voor een combinatie met accenten in een grijze betonlook. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een witte keuken zal ook in bijna elk interieur te integreren zijn. Landelijke handgrepen en gegroefde kastdeuren kunnen ervoor zorgen dat je witte keuken perfect past in een cottage interieur. Terwijl een greeploze uitvoering met hoogglans fronten puur design zal uitstralen.

Witte design keuken
Witte keuken klanten

3 redenen om niet voor een witte keuken te kiezen (of toch?)

Hoe tijdloos, universeel en rustig een witte keuken ook mag zijn, het kan ook als een ‘saaie’ optie gezien worden. Waar een neutrale keuken voor velen zeer aantrekkelijk is, zal het voor anderen clean en karakterloos overkomen. Gelukkig zijn er heel wat methodes om dit op te lossen. Je kan er namelijk voor kiezen om je keuken op een andere manier te personaliseren. Werk bijvoorbeeld met grote groene planten, experimenteer met originele verlichting of combineer met een accentkleur op de muur. Opnieuw geldt: een witte keuken is een prachtige basis voor talloze combinaties.

Wit wordt vaak gezien als een heel moderne keuze. Mensen die op zoek zijn naar een landelijke keuken zullen dus eerder opteren voor een beige of een gebroken wit. Toch kan ook puur wit een mooi contract bieden aan een landelijke opstelling. Dit zeker wanneer er extra aandacht besteed wordt aan andere manieren om warmte in de keuken te brengen.

Sommige mensen hebben schrik dat een witte keuken sneller vuil zal worden of dat vuil sneller zichtbaar zal zijn. Het is hierbij uiteraard belangrijk om voor een kwalitatief, niet-poreus materiaal te kiezen. Daarnaast kan het om hygiënische redenen ook voordelig zijn om vuil snel op te merken. Mits gewoon onderhoud van de keuken hoeft wit geen teerdere optie te zijn dan gelijk welke andere keukenkleur.

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Barkrukken keuken zijn een regelrechte aanwinst

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier
Grijze open keuken

Grijze keuken: tijdloos en geschikt voor elke woonstijl

Plannen om de keuken op te knappen of ben je toe aan een volledig nieuwe keuken? Een grijze keuken is enorm in trek bij veel huiseigenaren. De kleur grijs is niet onderhevig aan trends en past bovendien perfect bij verschillende interieurstijlen. Spreekt dit je aan? Kom dan zeker eens langs, want De Keukenbouwer heeft meerdere grijze keukens in de aanbieding. Graag vertellen we je meer over de meerwaarde van grijze keukens en op welke manier je een grijze keuken integreert in je interieur.

Ontdek het hier

Wabi sabi keuken: schoonheid in imperfectie​

Is het tijd om je keuken te vervangen of gewoon op zoek naar een nieuwe unieke keuken? Kies dan voor een Wabi sabi keuken. Dit is een keuken volledig met een zen-interieur. Dankzij deze ongedwongen keukenstijl kom je helemaal tot rust. Er ligt veel schoonheid in imperfectie en Wabi sabi maakt dit zichtbaar. Een Wabi sabi keuken kopen of toe aan inspiratie of praktische tips? De Keukenbouwer vertelt je alles over de Wabi sabi stijl en op welke manier je een Wabi sabi keuken vormgeeft.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner