Werkwijze

Ons stappenplan tot succes

Bij de Keukenbouwer willen we maar één ding: jouw droomkeuken realiseren. Om keer op keer een fantastisch resultaat neer te zetten, volgen we een vaste werkwijze. Ontdek in ons stappenplan hoe we precies te werk gaan.

Eerste bezoek aan onze toonzaal

De zoektocht naar je nieuwe keuken begint allemaal in een van onze 6 toonzalen. Breng een bezoek aan de winkel in jouw buurt en doe heel wat keukeninspiratie op. Elke Keukenbouwer-toonzaal heeft wel tot 40 verschillende toonzaalkeukens. Breng gerust al een plan en afmetingen mee tijdens je bezoek.

Stel de keuken van je dromen samen

Tijdens je bezoek maak je ook kennis met onze professioneel opgeleide keukenadviseurs. Zij helpen je graag bij het samenstellen van je nieuwe keuken zoals jij ze voor ogen hebt, want elke keuken is uniek. Zeker die van jou.

Maatwerk tot in de puntjes

Wanneer we het bij de Keukenbouwer hebben over een keuken op maat, bedoelen we ook echt op maat. Ons maatwerk gaat namelijk nóg verder dan voorheen. Van extra kastruimte over de positie van keukentoestellen tot aangepaste werkhoogtes. Kortom: tot in elk detail.

Uitwerking in 3D

Vind je het moeilijk om je toekomstige keuken concreet voor je te zien? Goed nieuws! Wij maken jouw droomkeuken visueel aan de hand van een 3D-tekening, waarbij we rekening houden met al je wensen.

Opmeting door interieurarchitect

Nu je keuken visueel vastligt, krijg je een eigen interne interieurarchitect toegewezen voor het opmeten van de keukenruimte.

Definitieve bespreking

Wanneer alles nauwkeurig is opgemeten, wordt alles samen met jou besproken. Na eventuele wijzigingen, is de kogel door de kerk! Zo gaat jouw toekomstige keuken eruit zien. Begin alvast maar met verlangen.

Levering en plaatsing

Uiteindelijk wordt je geduld dan beloond. Een gespecialiseerd team van de Keukenbouwer komt je keuken leveren en plaatsen.

Klantendienst

Ook na het plaatsen van je afgewerkte keuken staan we nog steeds voor je klaar. We helpen je zo snel mogelijk verder.

SMEG

WORD ONZE
AMBASSADEUR

Word ambassadeur van de Keukenbouwer en win mooie prijzen!

Werkwijze

Terug naar overzicht

Inspiratie & advies

Wedden dat je bij een eerste bezoek aan onze toonzalen heel wat inspiratie opdoet en versteld staat van alle mogelijkheden? In alle Keukenbouwer-toonzalen staan er namelijk showroomkeukens in alle vormen en maten.

Wat je ook voor ogen hebt, elke keukenstijl is aanwezig. Van landelijk tot modern, van klassiek ogend tot een strak design, houten keukens en ook meer gewaagde combinaties. Ontdek bovendien de verschillende keukenopstellingen: hoekkeukens, keukens met een eiland, U-keukens, rechte keukens, L-keukens, open keukens … Bij de keukenbouwer vind je het allemaal.

Natuurlijk laten we ook de laatste keukentrends op je los. Welke kleuren en kleurencombinaties zijn helemaal in? Welke materialen zijn trendy? Welke technologische innovaties zijn er? Wat zijn de laatste nieuwe keukentoestellen? We laten je kennismaken met alle must-haves voor jouw toekomstige keuken.

Het realiseren van je droomkeuken start hier

3d tekening

Maak je 3D tekening

Je keuken in 3D

Werkwijze

Terug naar overzicht

Bepaal zélf de prijs van je keuken

Ja hoor, je leest het goed. Bij de Keukenbouwer bepaal jij helemaal zelf de prijs van je keuken. Want hoe jouw toekomstige keuken eruit zal zien, bepaal jij helemaal zelf. De keuze van materialen, toestellen, dampkap, werkbladen en afwerking ligt volledig in jouw handen. Maar ook de look van je binnenkasten en de indeling van je kasten en lades laten we helemaal aan jou over. Zo hou je de touwtjes stevig in handen en stel je de keuken van je dromen samen binnen jouw budget. Logisch toch?

Onze keukenadviseurs helpen je graag bij het maken van alle keuzes. Nadien maken we een prijsofferte voor je op. Heb je nog enkele twijfels? Geen probleem, wijzigingen aanbrengen kan nog tot na het tweede gesprek met de interieurarchitect.

Neem zeker ook een kijkje naar onze vele toonzaalkeukens. Op sommige toonzaalmodellen zijn er namelijk kortingen tot 60%! Ideaal wanneer je een kleiner budget hebt voor je nieuwe keuken of wanneer je zelf graag de handen uit de mouwen steekt. Toonzaalkeukens zijn zelf uit te breken, af te halen en te plaatsen. We hebben showroomkeukens in verschillende stijlen en meerdere opstellingen. Voor ieder wat wils dus.

Het realiseren van je droomkeuken start hier

3d tekening

Maak je 3D tekening

Je keuken in 3D

Werkwijze

Terug naar overzicht

Een keuken die van top tot teen bij je past

De keuken van je dromen realiseren. Dat staat bij ons altijd op de eerste plaats. Niets laten we dan ook aan het toeval over, want een keuken moet niet alleen mooi ogen, ze moet ook uitermate praktisch zijn. Hoe kan dat beter dan met een keuken die volledig afgestemd is op jouw behoeften en wensen? Daarom tillen we ons maatwerk naar een nóg hoger niveau. Nog steeds binnen jouw budget, maar met heel wat extra mogelijkheden.

Wil je bijvoorbeeld graag meer opbergruimte? Dankzij extra lage plinten creëren we tot wel 12% meer kastruimte. Mooi meegenomen, want je hebt nooit plaats te veel in de keuken. Ook voor wie wat groter of kleiner is van gestalte, hebben we goed nieuws! De positie van je keukentoestellen en de werkhoogte van je keukenblad kan je helemaal zelf bepalen. Zo maken we je gloednieuwe keuken niet alleen praktischer, maar ook ergonomischer. Zeg het opstapje voor de oven of het bukken om de vaatwasmachine te legen dus maar gedag!

Met ons uitgebreid en betaalbaar maatwerk maken we het je nog gemakkelijker.

Ontdek alle mogelijkheden in onze toonzalen.

Het realiseren van je droomkeuken start hier

3d tekening

Maak je 3D tekening

Je keuken in 3D

Werkwijze

Terug naar overzicht

Jouw keuken in 3D

Tijdens een eerste gesprek luisteren we naar al je wensen en behoeften. We voegen die samen en bepalen zo welke keuken bij jou past. Op basis van die info maken we een 3D-tekening van je keuken, die we vervolgens aan je bezorgen. De keukenopstelling wordt uitgewerkt en er worden voorlopige kleuren gekozen, zodat je al een goed beeld krijgt van hoe je keuken er zal uitzien.

Heb je achteraf toch nog twijfels over de gekozen kleuren, de opstelling of iets anders? Maak je geen zorgen. Er is nog ruimte voor aanpassingen tot na de opmeting. Wij zijn pas tevreden wanneer jij dat bent.

Maak hier je eigen 3D-tekening

Het realiseren van je droomkeuken start hier

3d tekening

Maak je 3D tekening

Je keuken in 3D

Werkwijze

Terug naar overzicht

Totale opvolging & professioneel advies

Om ervoor te zorgen dat je nieuwe keuken optimaal geïntegreerd wordt in je woning, geniet je bij de Keukenbouwer van professioneel advies van een interieurarchitect aan huis. Onze interieurarchitecten geven advies op maat en doen suggesties, telkens met aandacht voor de nieuwste keukentrends en -materialen. Kortom: ze kennen hun vak door en door, waardoor er misschien wel meer mogelijkheden zijn dan je aanvankelijk dacht.

Om een feilloos resultaat neer te zetten, is het belangrijk dat de keukenruimte perfect wordt opgemeten. Geen simpele opdracht, dat weten we. Daarom meet de interieurarchitect tijdens zijn of haar bezoek de ruimte volledig op tot in de puntjes. Zo ben je zeker van een correcte opmeting en hoef je je geen zorgen te maken.

We volgen jouw keukenproject bovendien continu op. Zowel voor, tijdens als na de plaatsing. Je kunt altijd terugvallen op onze interieurarchitecten, dus twijfel zeker niet om vragen te stellen of contact op te nemen. Na hun bezoek heb je trouwens nog ruimte om eventueel wijzigingen aan je keuken door te geven tijdens de definitieve bespreking.

Het realiseren van je droomkeuken start hier

3d tekening

Maak je 3D tekening

Je keuken in 3D

Werkwijze

Terug naar overzicht

Laatste controle

We nodigen je nog een laatste keer uit in de toonzaal. Samen bespreken we alle opmetingen en overlopen we nogmaals alle details. Heb je je toch nog bedacht over iets, of wil je op basis van de input van de interieurarchitect nog iets veranderen? Dat is zeker mogelijk.

Stel ook gerust nog vragen als je die hebt, zodat er geen onzekerheden of onduidelijkheden meer zijn. Van zodra jij 100% zeker bent, valt de beslissing hoe je keuken er finaal gaat uitzien. We voorzien daarnaast ook een plan voor water en elektriciteit. Het dossier wordt tot slot na een laatste controle door de interieurarchitect doorgegeven voor productie.

Het realiseren van je droomkeuken start hier

3d tekening

Maak je 3D tekening

Je keuken in 3D

Werkwijze

Terug naar overzicht

Het eindresultaat

Vooraf maken we een afspraak voor het leveren en plaatsen van je splinternieuwe keuken. Voel je al een lichte paniek opkomen wanneer je denkt aan de werken in huis? Dat is helemaal niet nodig, want onze ervaren vakmannen zorgen ervoor dat alles vlot en zorgvuldig verloopt. No stress.

Je complete keuken wordt geïnstalleerd door onze eigen plaatsers, inclusief eventuele spatwanden en inbouwtoestellen. Het zijn echte experts in hun vak, waardoor de plaatsing perfect verloopt. Bovendien laten we je keuken kraaknet achter, zodat er jou na afloop nog maar één ding rest: jarenlang genieten van de keuken die je altijd wou.

Het realiseren van je droomkeuken start hier

3d tekening

Maak je 3D tekening

Je keuken in 3D

Werkwijze

Terug naar overzicht

Kunnen we je ergens mee helpen?

In dat geval kan je altijd terecht in de toonzaal van aankoop. We zorgen ervoor dat de correcte persoon je verder van dienst zal zijn.

Natuurlijk mag je ook altijd contact opnemen met onze klantendienst.

Klantendienst

Het realiseren van je droomkeuken start hier

3d tekening

Maak je 3D tekening

Je keuken in 3D