4 tips om orde op zaken te stellen in jouw keuken

Staat jouw keukenaanrecht altijd vol rommel? Moet je vaak op zoek gaan in je besteklades naar dat ene keukenmes? Ga dan resoluut over tot actie. Dankzij de vele praktische opbergoplossingen is – en blijft- je keuken makkelijk op orde.

Tip 1: Aangepaste kasten

Tijdens de inrichting van jouw keuken is het belangrijk om te denken aan de spullen die je hebt. Ben je een echte hobbykok met tientallen kruidenpotjes en specerijen? Voorzie dan een kruidenrek dicht bij het fornuis. Heb je graag een grote voorraad aan pasta en rijst? Denk dan aan een praktische apothekerskast waarin je al jouw ingrediënten makkelijk kan organiseren en opbergen. Wil jij je drankencollectie in de keuken kwijt kunnen? Kies dan voor een uittrekbaar flessenrek. Voor elke nood bestaat een praktische oplossing, bespreek deze noden dus zeker met je keukenadviseur. Hij of zij helpt je graag verder.

Tip 2: Lade inrichtingen

Er is niets zo vervelend als langdurig moeten rommelen in een lade op zoek naar dat ene mes. Praktische lade-inrichtingen zijn dan ook een essentieel onderdeel van iedere keuken. Deze inrichtingen gaan verder dan de traditionele besteklade. Ook diepe lades kunnen voorzien worden van onderverdelingen waardoor jouw bokalen of voorraadpotten niet telkens tegen elkaar botsen. Of je kan afvalemmers in je lades kiezen om zo afval sorteren te vergemakkelijken. En dat mes? Dat steek je gewoon in een praktische messenhouder!

Tip 3: Hoekoplossingen

Iedereen weet dat het mogelijk is om een carrousel te plaatsen in die ene hoekkast. Maar wist je dat er ook andere meer gesofisticeerde systemen bestaan? Zo kan je kiezen voor een carrousel die je naar je toe trekt, waardoor ook de achterste spullen makkelijk bereikbaar zijn. Is er niet voldoende plaats om dat hele systeem uit te schuiven? Geen zorgen, ook hier is weer een oplossing voor!

Slimme hoekoplossingen

Tip 4: Let op de keukendriehoek

De keukendriehoek is de driehoek die je kan tekenen tussen de drie belangrijkste werkruimtes in je keuken: het fornuis, de spoelbak en de koelkast. Deze drie werkruimtes zijn uiterst belangrijk tijdens het koken en moeten daarom op een ergonomisch voordelige afstand van elkaar liggen.

Door de drie elementen in een driehoek te plaatsen, kan koken efficiënter en aangenamer worden. Er moet hiervoor vooral op de afstand tussen de ruimtes gelet worden. Zijn de zijden van de driehoek te lang, moeten er overbodig veel stappen gezet worden. Zijn ze te kort, dan is er te weinig ruimte om te keren en is het moeilijk om met twee te koken.

Door de keukendriehoek correct toe te passen, creëer je een goede flow tijdens het koken, waardoor opruimen terwijl je werkt evident wordt. Snel iets afspoelen terwijl de aardappelen koken of de boter wegsteken terwijl je pan op het vuur staat, is perfect mogelijk door je keuken op ergonomische wijze samen te stellen.

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Familie Demeersemen uit Moerkerke

Een houten werkblad van de Keukenbouwer

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner