Breng de natuur binnen in je keuken

We hebben de voorbije periode allemaal veel binnen gezeten en snakken er naar om terug te kunnen buiten komen. Wat als je nu de buitenwereld naar binnen kon brengen? Deze botanische trend brengt je keuken naar een hoger niveau, zo kan je er nog meer van genieten.

Enkele tips om dit tot een goed einde te brengen

Plantjes in de keuken

De ideale manier om de buitenwereld naar binnen te brengen is door groen toe te voegen aan je keuken. Plaats enkele sierplantjes op je aanrecht of hou verse kruiden in je keuken, die kan je dan ook gebruiken in allerlei gerechten. Als je kiest voor een deze innovatieve dampkap, dan kan je je kruiden kweken op de dampkap zelf door middel van de ingebouwde LED-groeilamp.  Veel planten doen het trouwens goed in een vochtige omgeving zoals een keuken. Win-win!

Bang dat al die plantjes je keuken gaan overheersen en je in een jungle terecht zal komen? Kies ervoor om nissen in je keuken te plaatsen, zo kan je alle planten een nette plek geven. Of kies voor indoor farming kasten, in zo’n farming kast kan je met zaaimatten verse groenten en kruiden kweken.

Natuurlijke materialen

Door natuurlijke materialen in je keuken te verwerken krijg je automatisch die aardse feel. Houten kastfronten, lederen meubels, een werkblad uit natuursteen zijn allemaal mogelijkheden die je meer een buitengevoel geven in je keuken. Spreekt het onderhoud van deze natuurlijke materialen minder aan, dan kan je ook kiezen voor lookalikes uit kunststof. Een werkblad met marmerlook is bijvoorbeeld een goede optie.

Koken voor het raam

De hedendaagse keukenindeling ziet er een pak anders uit dan vroeger. Met kookeilanden is je keuken niet meer verbannen naar de muur en dankzij mobiele dampkappen kan een keuken op talloze manieren ingedeeld worden. Zo kan je ook met lichtinval spelen. Tuur je liever door je raam tijdens het koken, pas dan je keukenindeling zodanig aan dat je ten volle van het uitzicht kan genieten.

Als je besloten hebt om je planten in een nis te plaatsen, kan je je vensterbanken vrij houden. Dat betekent dan weer meer daglicht en uitzicht naar buiten.

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Familie Demeersemen uit Moerkerke

Een houten werkblad van de Keukenbouwer

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner