Eerste hulp bij het kiezen van jouw keukentoestellen

De keukentoestellen kiezen is een van de belangrijkste stappen bij het samenstellen van jouw droomkeuken. Een functionele keuken bestaat namelijk uit meer dan lades, opbergkasten en handige hoekoplossingen. De apparatuur die je selecteert, zal een grote impact hebben op hoe praktisch en gebruiksvriendelijk jouw keuken is. Welke toestellen je dan best kiest? Dat is voor iedereen anders, maar we helpen je graag op weg.

De essentiële keukentoestellen

Elke keuken heeft een koelkast en een fornuis nodig, zo veel is duidelijk. Toch moeten ook hier beslissingen genomen worden. Hoe groot wil jij jouw frigo bijvoorbeeld? Ga je voor een ruim Amerikaans model? Of heb je liever ingebouwd? Combineer je graag koelkast en vriezer? Of is een klein vriesvak voldoende? En wat met jouw fornuis? Ga je voor gas? Inductie? Elektrisch?

Verzamel voldoende info over de verschillende mogelijkheden en overloop de voor- en nadelen goed. Kijk daarnaast ook naar je eigen levensstijl. Dit zal namelijk een grote impact hebben op de keuze van jouw keukentoestellen. Iemand die dagelijks boodschappen doet, zal veel minder nood hebben aan een grote koelkast dan iemand die liever de ingrediënten voor een hele week in huis haalt. Een echte hobbykok werkt misschien liever op gas. Terwijl iemand die gewoon snel wat pasta wil koken meer baat zal hebben van een inductiekookplaat.

 

De must have keukentoestellen

Essentieel zijn ze niet, maar een vaatwasser, dampkap en oven zijn zo ingeburgerd dat ze in de meeste keukens onmisbaar zijn. Denk bij deze toestellen opnieuw aan de praktische elementen. Bekijk bijvoorbeeld de mogelijkheden om jouw vaatwasser op hoogte te plaatsen, indien ergonomie voor jou zeer belangrijk is. Als je plaats wil besparen, kan je kiezen voor een combi-oven. Of ga voor een oven met twee kookzones en bak een kip en een taart tegelijkertijd!

Ook bij dampkappen zijn er veel meer opties dan je zou denken. Welke dampkap het best bij jou past is zeer afhankelijk van onder andere jouw keukenopstelling. Overloop dus zeker de mogelijkheden met je keukenadviseur.

De nice to have keukentoestellen

Heb je al nagedacht of een stoomoven iets voor jou zou zijn? Of misschien een kokendwaterkraan? Ben je een echte koffieliefhebber en droom je van een ingebouwde espressomachine? Innovatie en keukentoestellen gaan hand en hand. Beperk je dus zeker niet tot de ‘standaard toestellen’, maar ga op zoek naar de specifieke toestellen die jouw leven in de keuken kunnen vergemakkelijken.

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

witte houten keuken

Ergenomische keuken

In je keuken verricht je veel activiteiten en is het een echte werkplek geworden. Daarom is het belangrijk dat je keuken gebruiksvriendelijk is. Een ergonomische keuken maakt je keukenervaring aangenamer. Bij het ontwerp van een ergonomische keuken wordt de focus gelegd op gezondheid, veiligheid, comfort en gebruiksgemak. Een ergonomische keuken past daarom helemaal in deze tijdsgeest. Veel mensen kampen tegenwoordig namelijk met fysieke klachten. Het is dan ook raadzaam om je nieuwe keuken ergonomisch in te richten.

Ontdek het hier
Modulaire keuken

Modulaire keuken

Een modulaire keuken is een speciaal type keuken. Je kan de modulaire keuken volledig samenstellen zoals jij het wilt. Dit type keuken staat bekend om zijn veelzijdigheid, design én functionaliteit. Je modulaire keuken kan je samenstellen op de manier die bij jou past. Je hebt hier alle vrijheid om te kiezen uit allerlei stijlen.

Ontdek het hier
keuken met keukeneiland

keukenvloer

De keuken van je dromen gevonden? Kies dan de juiste keukenvloer die er bij past om het plaatje compleet te maken. Er komt nog heel wat kijken bij je zoektocht naar de perfecte keukenvloer. Keukenvloeren moeten tegen een stootje kunnen en eenvoudig te onderhouden zijn. Kies je voor keukenvloer tegels, laminaat of iets anders? In landelijke stijl of toch liever een moderne keukenvloer? Ontdek alle verschillende opties voor je nieuwe keukenvloer.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner