3 belangrijke vragen voor een keukeneiland op maat

Terug naar overzicht
eilandkeuken
kookeiland

Een keukeneiland of kookeiland is één van de populairste opstellingen voor een nieuwe keuken. Logisch, want het zorgt niet alleen voor een open keuken, maar is ook een perfecte aanvulling op een modern of tijdloos interieur. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en je persoonlijke smaak kan je de kookplaat, de spoelbak en zelfs de zitplaatsen integreren in het eiland. Maar waar moet je zoal rekening mee houden als je een kookeiland op maat wil?

 

Is er ruimte voor een kookeiland?

Hou rekening met de afmetingen van een keukeneiland, want niet elke ruimte is geschikt om een kookeiland in te plaatsen. Gelukkig bestaan er ook alternatieven. Heb je bijvoorbeeld al gehoord van een schiereiland? In een keuken met een schiereiland wordt het eiland met één zijde tegen de wand geplaatst. Bovendien heb je perfect de mogelijkheid om hoge barkrukken aan het eiland te plaatsen. Sfeervol en tegelijk functioneel.

 

Hoe wil je zitten aan je keukeneiland?

Als je er de ruimte voor hebt, is het natuurlijk fijn om aan je kookeiland te kunnen zitten. Een snel ontbijt ’s morgens of een lekker aperitief wanneer man- of vrouwlief aan het koken is: enkele zitplaatsen komen altijd van pas en zetten de huiselijke sfeer extra in de verf.

Een kookeiland met zitplaatsen kan je op 3 manieren creëren: op barhoogte, op keukenhoogte of op tafelhoogte. Zo is het perfect mogelijk om voor een keukeneiland met tafel te gaan. Je keuze hangt volledig af van je eigen voorkeuren en van hoe je je keukeneiland wil gaan invullen.

 

Kookeiland of spoeleiland?

Je keukeneiland kan op verschillende manieren benut worden: als werk- en bergruimte, maar uiteraard ook als ruimte om op te koken of af te wassen. We raden je aan om op voorhand eens na te denken welke van deze functies je in je eiland zou willen verwerken. Wil je tijdens het afwassen je leefruimte in kunnen kijken? Of liever tijdens het koken zelf? Allebei is natuurlijk ook een optie, maar dan kijken we best even of je voldoende plaats ter beschikking hebt. Want je keuken moet natuurlijk vooral praktisch zijn.

Wil je een keukeneiland op maat kopen? Dan is het dus beter om eerst even te bezinnen. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen: in één van onze Keukenbouwer toonzalen helpen we je graag de juiste keuzes maken en tonen we je alle mogelijkheden voor een kookeiland op maat.

Deel deze pagina

Tips en inspiratie

Ontdek onze virusvrije keukens

Ontdek onze virusvrije keukens.

Verkopers schenken commissie aan rampenfonds voor overstromingen

Verkopers schenken commissie aan rampenfonds voor overstromingen