Een gezellige eethoek in jouw keuken

De tijd waarin er in de keuken enkel gekookt wordt, is voorbij. Ondertussen is de keuken uitgegroeid tot een volwaardige leefruimte. Aan een eethoek kan je ’s avonds laat nog wat e-mails checken, de kinderen kunnen er hun huiswerk maken, je kan er wat drinken met je vrienden en eten natuurlijk. Moest je de extra ruimte nodig hebben kan je de eethoek ook gewoon benutten als extra werkblad.

In het verlengde van je werkblad

Wil je een tafel die perfect past bij de rest van je keuken? Door je werkblad te laten doorlopen in een tafel ben je hier zeker van! Zo creëer je een eethoek die een perfecte match is met de rest van je keuken.

Je kan dit ook doen bij elk type keuken; L-keuken, U-keuken, parallelle keuken en bij keukens met een kookeiland. Kom hier meer te weten over verschillende keukentypes.

Daar bovenop bespaar je ook nog eens plaats door op deze manier een tafel te integreren in je keuken. Als je een losstaande tafel in je keuken plaatst heb je een groter verlies aan ruimte omdat je dan ruimte moet vrijmaken om volledig rond de tafel te kunnen lopen. Bij dit soort eethoek is er al één zijde van de tafel waarlangs je niet kan lopen, dus waarvoor je ook geen ruimte moet vrijmaken.

Verder kan je zo’n eettafel ook haaks op je werkblad zetten. Door steeds met hetzelfde materiaal te werken, behoudt je de elegante look, maar het haaks plaatsen van de eethoek zorgt ervoor dat je je keuken meer kan afbakenen van de rest van je woning.

Ten slotte heb je ook nog de keuze over hoe hoog je je tafel laat plaatsen. Deze kan geplaatst worden op de hoogte van een gewone eettafel waarbij er zitstoelen geplaatst moeten worden of op de hoogte van het werkblad om zo met barkrukken een ontbijtbar te creëren.

Ingewerkt in je kookeiland

Eenmaal je klaar bent met koken heb je al die werkruimte op je keukeneiland niet meer nodig, om die ruimte dan toch ten volle te benutten kan je je kookeiland zelf gebruiken als tafel.

In plaats van het kookeiland in te vullen met kasten voor opbergruimte kan je deze ruimte ook hol laten zodanig dat je er barkrukken kunt neerzetten. Op deze manier bespaar je weer ruimte door geen afzonderlijke tafel in je keuken te moeten plaatsen.

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Barkrukken keuken zijn een regelrechte aanwinst

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier
Grijze open keuken

Grijze keuken: tijdloos en geschikt voor elke woonstijl

Plannen om de keuken op te knappen of ben je toe aan een volledig nieuwe keuken? Een grijze keuken is enorm in trek bij veel huiseigenaren. De kleur grijs is niet onderhevig aan trends en past bovendien perfect bij verschillende interieurstijlen. Spreekt dit je aan? Kom dan zeker eens langs, want De Keukenbouwer heeft meerdere grijze keukens in de aanbieding. Graag vertellen we je meer over de meerwaarde van grijze keukens en op welke manier je een grijze keuken integreert in je interieur.

Ontdek het hier

Wabi sabi keuken: schoonheid in imperfectie​

Is het tijd om je keuken te vervangen of gewoon op zoek naar een nieuwe unieke keuken? Kies dan voor een Wabi sabi keuken. Dit is een keuken volledig met een zen-interieur. Dankzij deze ongedwongen keukenstijl kom je helemaal tot rust. Er ligt veel schoonheid in imperfectie en Wabi sabi maakt dit zichtbaar. Een Wabi sabi keuken kopen of toe aan inspiratie of praktische tips? De Keukenbouwer vertelt je alles over de Wabi sabi stijl en op welke manier je een Wabi sabi keuken vormgeeft.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner