Een gezellige eethoek in jouw keuken

De tijd waarin er in de keuken enkel gekookt wordt, is voorbij. Ondertussen is de keuken uitgegroeid tot een volwaardige leefruimte. Aan een eethoek kan je ’s avonds laat nog wat e-mails checken, de kinderen kunnen er hun huiswerk maken, je kan er wat drinken met je vrienden en eten natuurlijk. Moest je de extra ruimte nodig hebben kan je de eethoek ook gewoon benutten als extra werkblad.

In het verlengde van je werkblad

Wil je een tafel die perfect past bij de rest van je keuken? Door je werkblad te laten doorlopen in een tafel ben je hier zeker van! Zo creëer je een eethoek die een perfecte match is met de rest van je keuken.

Je kan dit ook doen bij elk type keuken; L-keuken, U-keuken, parallelle keuken en bij keukens met een kookeiland. Kom hier meer te weten over verschillende keukentypes.

Daar bovenop bespaar je ook nog eens plaats door op deze manier een tafel te integreren in je keuken. Als je een losstaande tafel in je keuken plaatst heb je een groter verlies aan ruimte omdat je dan ruimte moet vrijmaken om volledig rond de tafel te kunnen lopen. Bij dit soort eethoek is er al één zijde van de tafel waarlangs je niet kan lopen, dus waarvoor je ook geen ruimte moet vrijmaken.

Verder kan je zo’n eettafel ook haaks op je werkblad zetten. Door steeds met hetzelfde materiaal te werken, behoudt je de elegante look, maar het haaks plaatsen van de eethoek zorgt ervoor dat je je keuken meer kan afbakenen van de rest van je woning.

Ten slotte heb je ook nog de keuze over hoe hoog je je tafel laat plaatsen. Deze kan geplaatst worden op de hoogte van een gewone eettafel waarbij er zitstoelen geplaatst moeten worden of op de hoogte van het werkblad om zo met barkrukken een ontbijtbar te creëren.

Ingewerkt in je kookeiland

Eenmaal je klaar bent met koken heb je al die werkruimte op je keukeneiland niet meer nodig, om die ruimte dan toch ten volle te benutten kan je je kookeiland zelf gebruiken als tafel.

In plaats van het kookeiland in te vullen met kasten voor opbergruimte kan je deze ruimte ook hol laten zodanig dat je er barkrukken kunt neerzetten. Op deze manier bespaar je weer ruimte door geen afzonderlijke tafel in je keuken te moeten plaatsen.

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Keukeninrichting: vijf tips voor een handige keukenindeling

Een nieuwe keuken kopen en plaatsen? Een keukeninrichting brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Hoe ziet je toekomstige keukenindeling eruit en wat doe je om je daadwerkelijk thuis te voelen in je keuken? De Keukenbouwer plaatst jaarlijks zo’n 950 keukens en weet daarom als geen ander hoe een keukenproject te doen slagen. Lees onze vijf tips voor een slimme keukeninrichting en ga voor een keukenindeling waar jij blij van wordt!
1. Ga voor een efficiënte keukenindeling
De ideale keukenindeling is van links naar rechts: opbergen, voorraad, spoelen, werken en koken. Toch is de beste keukenopstelling ook afhankelijk van de beschikbare ruimte en je persoonlijke wensen. Een rechte keuken past bijvoorbeeld goed in een kleine woning, terwijl een kookeiland het vooral goed doet in een grotere ruimte. Een L-vormige keuken biedt meer werk- en opbergruimte en kan in combinatie met een kookeiland ook de keukentafel vervangen. Benut daarom de keukenruimte maximaal en laat je adviseren door een keukenspecialist van De Keukenbouwer omtrent je keukenindeling.
2. Selecteer de gewenste keukenstijl
Bij keukeninrichting denk je ook na over de gewenste keukenstijl. Dit bepaalt uiteindelijk de uitstraling van je keuken. Dit geldt bijvoorbeeld voor het keukenblad, maar ook welke kleuren die je kiest. Creëer een thuisgevoel met een landelijke keuken of ga voor een moderne keuken met strakke lijnen. Wil je een keukenindeling die rekening houdt met de toekomst? Ga voor een tijdloze keuken en stem daar je keukeninrichting op af.
3. Slim koken en bakken
In de keuken ben je veel bezig met koken en bakken. Behalve een stevig en passend werkblad vraagt een keukenindeling ook om een goede kookplaat en bakruimte. Kook- en bakspullen heb je graag direct bij de hand, want op die manier hoef je niet kriskras de keuken door op zoek naar kook- en bakbenodigdheden. Daarom plaats je de kook- en bakzone zoveel mogelijk naast de voorbereidingszone.
4. Zorg voor voldoende opbergruimte
De keukeninrichting bepaalt ook hoeveel opbergruimte je creëert. Benut alle ruimte die er is om keukengerei op te bergen. Uittrekbare lades verzekeren je van perfect zicht op de inhoud. Benut ook de ruimte onder de spoelbak door er bijvoorbeeld je voorraad keukenschoonmaakmiddelen op te bergen. Een keukeninrichting met open planken is een slimme manier om meer opbergruimte te creëren. Hout in je keukenindeling zorgt tevens voor een warme uitstraling!
5. Creëer meer licht en ruimte in je keuken
Verlichting is een essentieel aspect bij je keukeninrichting. De keuken wordt de laatste jaren steeds meer een leef- en ontmoetingsplek en daarom kies je niet alleen voor algemene en functionele verlichting. Denk bij je keukenindeling ook na over sfeerverlichting, want op die manier maak je van je keuken een fijne ruimte om te vertoeven!
Advies nodig voor keukeninrichting? De Keukenbouwer staat voor je klaar!
Toe aan een nieuwe keuken en is een steuntje in de rug wenselijk? Een specialist van De Keukenbouwer voorziet je graag van advies op maat als het aankomt op de keukenindeling. Neem je snel contact op om je wensen over keukeninrichting met ons te bespreken?

Ontdek het hier

Alles wat je moet weten over keukenkasten​

Betrek je op korte termijn een nieuwe woning en hoort daar ook een andere keuken bij? Dit betekent dat je op zoek gaat naar een of meerdere keukenkasten. Een keukenkast is er in allerlei uitvoeringen en uiteraard moet het passen in je toekomstige keuken. De Keukenbouwer is expert als het gaat om de keuken en helpt je daarom graag aan een geschikte keukenkast. Graag nemen we je bij de hand om de voordelen van elk type keukenkast toe te lichten.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner