Kies de landelijke keuken voor jou

Terug naar overzicht

Zoek je een mooie, nieuwe landelijke keuken? Dan ben je aan het goede adres bij de Keukenbouwer, waar we je verrassen met honderden inspirerende keukenideeën die passen in een landelijk concept.

Waarom kiezen voor een landelijke stijl?

Landelijke keukens stralen stuk voor stuk warmte, robuustheid, gezelligheid en zelfs een beetje romantiek uit. Ze zijn vaak het pronkstuk van een interieur en het hart van de woning. Binnen de landelijke stijl creëer je met gemak een gezellige leefkeuken waar het hele gezin zich goed in voelt.

Aangezien landelijke keukens bij de Keukenbouwer volledig op maat kunnen gemaakt worden, zijn de opties eindeloos. Heb je een groot gezin of woon je alleen? Op zoek naar die echte authentieke stijl of wil jij jouw keuken toch een tikkeltje modern? Alles is mogelijk, we helpen je graag verder in een van onze toonzalen.

Batibouw keuken

Wat typeert een landelijke keuken?

Landelijke keukens zijn vrij eenvoudig te herkennen dankzij de zeer typerende elementen. Denk hierbij aan kastdeuren met een kader of rillen, rustieke handgrepen of knoppen, kroon- en lichtlijsten en de typische landelijke gasfornuizen en kranen. Combineer verschillende van deze landelijke elementen voor een echte cottage feel in jouw keuken of kies er slechts een aantal indien je liever voor een landelijk-modern ontwerp gaat.

Naast die typische elementen, staan in een landelijke keuken uiteraard ook de natuurlijke materialen centraal. Hout en natuursteen zijn hiervan het beste voorbeeld. Het zijn twee belangrijke materialen die de landelijke gezelligheid uitademen.

Als keukenwerkblad is graniet bijvoorbeeld een goede keuze. Dit materiaal is zowel hitte- als krasbestendig. Bij de Keukenbouwer kiezen we voor de vlekbestendige soorten zodat je kan genieten van je keukenwerkblad zonder zorgen. Bovendien is elke steen uniek gevlamd, zo weet je zeker dat jouw keuken one of a kind is. Combineer met een van onze vele houtlook kastdeuren en jouw droomkeuken wordt gegarandeerd de gezelligste plek in huis!

Het landelijk gevoel stopt natuurlijk niet bij de materialen waaruit de keuken is opgebouwd. Ook keukenaccessoires kunnen een gezellige landelijke keukensfeer oproepen: denk aan keukengerei in hout, rieten fruitmanden, koperen ketels of witte keramiek. Nog enkele planten daarbij en jouw droomkeuken werd werkelijkheid.

ternat landelijk 1

Deel deze pagina

Tips en inspiratie

Ontdek onze virusvrije keukens

Ontdek onze virusvrije keukens.

Verkopers schenken commissie aan rampenfonds voor overstromingen

Verkopers schenken commissie aan rampenfonds voor overstromingen