Een Dekton keukenblad in jouw nieuwe keuken
De populariteit van Dekton keukenbladen en werkbladen neemt toe, en dat is niet vreemd!
We krijgen regelmatig vragen over keukenwerkbladen en hieronder beantwoorden we graag enkele van de meest prangende:
Wie een mooie keuken heeft, wil deze natuurlijk niet alleen bewonderen maar er ook in leven en koken. Hierbij horen vanzelfsprekend hete kookpotten, pannen en ovenschotels. In je keuze voor een werkblad speelt niet enkel het esthetische een rol, ook de hittebestendigheid is vanzelfsprekend belangrijk.
Ben jij een echte kookliefhebber en wil je zorgeloos kookplezier beleven? Dan kies je waarschijnlijk beter voor een keukenwerkblad waarvan de hittebestendigheid heel hoog is. Hierbij zijn de volgende materialen het best voor jou:
Altijd hittebestendig
Altijd hittebestendig
Altijd hittebestendig
Altijd hittebestendig
Matig hittebestendig (tot 450°C)
Niet hittebestendig (Verkleuring vanaf 180°C)
Niet hittebestendig
Niet hittebestendig
Niet hittebestendig
Niet hittebestendig
Conclusie: voor de meest hittebestendige aanrechtbladen moet je kiezen voor graniet, dekton, inox of beton. Composiet is ook heel hittebestendig maar is gevoelig voor verkleuringen. Keramiek is ook extreem hittebestendig tot 450 graden Celcius. Werkbladen in volkern en laminaat kunnen temperaturen tot 180°Celcius verdragen. Vind je hittebestendigheid erg belangrijk, kies dan niet voor hout of glas, want deze twee materialen zijn heel gevoelig aan (te) hoge temperaturen.
In elke keuken horen natuurlijk ook messen of een messenset. Wie graag kookt, zal ook een plek moeten hebben om groenten, vlees of andere ingrediënten te versnijden.
Natuurlijk bestaan hier onderleggers voor in hout of bamboe om de ondergrond niet te beschadigen. Maar wie echt op zeker wilt spelen, kiest best voor een keukenwerkblad dat snijvast is. Automatisch denken de meesten dan direct aan natuursteen. Maar zijn dit wel de enige materialen die snijvast en krasbestendig zijn?
Wel snij- en krasvast bij normaal gebruik
Wel snij- en krasvast bij normaal gebruik
Niet snij- en krasvast (kleine krasjes ontstaan sowieso)
Niet snijvast, heeft een krasgevoelige coating
Wel snij- en krasvast bij normaal gebruik
Wel snij- en krasvast bij normaal gebruik
Relatief snij- en krasvast.
Relatief snij- en krasvast bij normaal gebruik
Niet snij- en krasvast
Wel snij- en krasvast bij normaal gebruik
Samengevat: als je krasbestendige en snijvaste werkbladen belangrijk vindt, kies je best voor graniet, dekton, composiet, keramiek of glas.
Een keuken waarin nooit vetten voorkomen, bestaat eigenlijk niet. Tijdens het bakken van vlees kunnen altijd vetspetters in het rond vliegen of bij het uithalen van een ovenschotel kan eens wat gemorst worden. In een keuken wordt immers geleefd!
Als je er zeker van wilt zijn dat vetten geen invloed zullen hebben op de look van je keuken, kies dan best voor een keukenwerkblad dat bestand is tegen vetvlekken. We bekijken alle types aanrechtbladen en hun vet bestendigheid.
Niet tot matig vetbestendig (Onbehandeld of gepolijst)
Heel vetbestendig, gemakkelijk te reinigen
Heel vetbestendig, gemakkelijk te reinigen bij normaal gebruik
Zonder coatinglaag niet vetbestendig
Heel vetbestendig, gemakkelijk te reinigen bij normaal gebruik
Grotendeels vetbestendig (maar laat vlekken niet opdrogen)
Heel vetbestendig, gemakkelijk te reinigen bij normaal gebruik
Heel vetbestendig, gemakkelijk te reinigen bij normaal gebruik
Niet vetbestendig
Heel vetbestendig en gemakkelijk schoon te maken
Samengevat: de meest zuurwerende werkbladen zijn zonder twijfel volkern, inox, dekton, keramiek en glas.
Iedereen morst wel een keer iets in de keuken. Zeker tomaten(sap), wijn of citroensap worden in de keuken vaak gebruikt en kunnen dus gemorst worden. Ook azijn is een veelvoorkomend keukeningrediënt en poetsmiddel dat bijna iedereen wel in huis heeft.
Deze ingrediënten bevatten zuren die het keukenwerkblad kunnen aantasten. Het is belangrijk dat je hier vooraf bewust van bent om teleurstellingen te voorkomen.
Niet bestand tegen zure keukeningrediënten
Goed bestand tegen zure keukeningrediënten
Goed bestand tegen zure keukeningrediënten
Niet bestand tegen zure keukeningrediënten
Goed bestand tegen zure keukeningrediënten
Goed bestand tegen zure keukeningrediënten
Overwegend goed bestand tegen zure keukeningrediënten
Niet bestand tegen zure keukeningrediënten
Goed bestand tegen zure keukeningrediënten
Samengevat: wil je een aanrechtblad dat resistent is tegen keukenzuren, kies dan voor inox, dekton, keramiek, glas of volkern als materiaal.
Wil je een nieuwe keuken kopen en twijfel je over welke materialen het meest geschikt zijn voor jouw behoeften? Dan verwelkomt één van onze keukenadviseurs je graag in één van onze ruime toonzalen. Je kan online direct een afspraak maken om tijd te winnen of natuurlijk ook gewoon langskomen, ook op zondag.
De populariteit van Dekton keukenbladen en werkbladen neemt toe, en dat is niet vreemd!
Als je nadenkt over het upgraden van je keuken, is een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen het kiezen van het juiste keukenblad.
Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.
Site by omcollective.com