De voordelen van een wijnkoeler

Je hebt er misschien zelf nog niet aan gedacht, maar een wijnkoeler of wijnkoelkast zou dé ideale aanvulling van jouw nieuwe droomkeuken kunnen zijn. Heb je een uitgebreide wijncollectie? Bekijk dan zeker de mogelijkheden! Een wijnkoelkast heeft namelijk heel wat voordelen.

Een wijnkoeler bewaart je wijn op constante temperatuur.

Met een wijnkoeler kan jij jouw wijncollectie met een constante temperatuur bewaren. Dit is dan ook meteen het grootste voordeel van zo’n wijnkoeler. Een constante temperatuur zorgt er namelijk voor dat de smaak van je wijn langer goed blijft waardoor je ze langer kan bewaren.

Op kamertemperatuur kunnen je wijnen te snel rijpen waardoor de houdbaarheid korter wordt. Ook je wijn in de koelkast bewaren is niet ideaal. De flessen nemen natuurlijk heel wat kostbare plek in beslag en daar bovenop heeft een koelkast vaak geen constante temperatuur. Doorheen de dag wordt deze namelijk regelmatig geopend en ook deze kleine schommelingen kunnen een negatieve impact hebben op de smaak en houdbaarheid van jouw wijn.

De plaatsing van je wijnkoeler.

Een andere factor die ook invloed heeft op de hoeveelheid elektriciteit die jouw keuken opslorpt is de plaatsing van je toestellen. Je plaatst dus beter geen toestellen die moeten koelen, lees je koelkast of diepvriezer, naast toestellen die net heel warm moeten worden, lees je oven of kookvuur. Als je deze toestellen dicht bij elkaar zet, zorg je er enkel voor dat die harder moeten werken om op temperatuur te komen en dus meer energie moeten verbruiken.

Als je kan plaats je je ook koelkast beter niet in direct zonlicht want ook dit zal het moeilijker maken voor je koelkast om op temperatuur te blijven. 

Een wijnkoeler zorgt voor een optimale luchtvochtigheid.

Dankzij een wijnkoeler creëer je niet alleen de ideale temperatuur om je wijn te bewaren, maar zorg je ook voor optimale luchtvochtigheid. Dit vooral belangrijk voor de kurk van de flessen. Deze kan namelijk uitdrogen wanneer de lucht te droog is en schimmelen wanneer de lucht te vochtig is. Een goede balans is dus essentieel en ligt rond de 65%. Een wijnkoeler is dus de perfecte oplossing.

Een wijnkoeler zorgt voor een donkere omgeving.

Naast de temperatuur kan ook UV-straling ervoor zorgen dat wijn te snel verder rijpt in de fles. Ook in dit geval krijg je wijn met een kortere houdbaarheid. Een wijnkoeler zorgt voor een donkere omgeving die ideaal is om jouw kostbare wijn in te bewaren. De glazen deuren van wijnkoelers zijn uitgerust met een UV-filter zodat ook langs hier de UV-straling niet tot bij de wijn komt.

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Barkrukken keuken zijn een regelrechte aanwinst

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier
Grijze open keuken

Grijze keuken: tijdloos en geschikt voor elke woonstijl

Plannen om de keuken op te knappen of ben je toe aan een volledig nieuwe keuken? Een grijze keuken is enorm in trek bij veel huiseigenaren. De kleur grijs is niet onderhevig aan trends en past bovendien perfect bij verschillende interieurstijlen. Spreekt dit je aan? Kom dan zeker eens langs, want De Keukenbouwer heeft meerdere grijze keukens in de aanbieding. Graag vertellen we je meer over de meerwaarde van grijze keukens en op welke manier je een grijze keuken integreert in je interieur.

Ontdek het hier

Wabi sabi keuken: schoonheid in imperfectie​

Is het tijd om je keuken te vervangen of gewoon op zoek naar een nieuwe unieke keuken? Kies dan voor een Wabi sabi keuken. Dit is een keuken volledig met een zen-interieur. Dankzij deze ongedwongen keukenstijl kom je helemaal tot rust. Er ligt veel schoonheid in imperfectie en Wabi sabi maakt dit zichtbaar. Een Wabi sabi keuken kopen of toe aan inspiratie of praktische tips? De Keukenbouwer vertelt je alles over de Wabi sabi stijl en op welke manier je een Wabi sabi keuken vormgeeft.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner